Україна

Україна отримає ще $1,7 млрд допомоги


Україна отримає ще $1,7 млрд допомоги

Грант залучатиметься на безоплатній, безповоротній основі до державного бюджету України від USAID за підтримки МБРР та МАР.

В Україну надійде 1,7 млрд доларів гранту від Цільового фонду одного донора, створеного МБРР, Міжнародною асоціацією розвитку та USAID. Проект відповідної угоди схвалено на засіданні уряду. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, грант залучатиметься на безоплатній, безповоротній основі до державного бюджету України від USAID за підтримки МБРР та МАР.

Як зазначив Шмигаль, це результати домовленостей, досягнутих партнерами щодо розвитку через розв’язану Росією широкомасштабну агресію проти України.

Прем’єр повідомив, що кошти будуть направлені на покриття видатків держбюджету на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, Європарламент схвалив надання Україні першого траншу нового пакету макрофінансової допомоги у вигляді кредиту на 1 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що на міжнародній конференції у Лугано було досягнуто домовленостей на суму майже 1,9 млрд доларів для підтримки України.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button