Україна

Україна отримає бойові машини CV-90 – Міноборони


Україна отримає бойові машини CV-90 - Міноборони

Українські екіпажі вже завершують підготовку з опанування CV-90, які фактично є легкими танками.

Сили оборони України отримають бойові машини піхоти CV-90 від Швеції, які стоять на озброєнні деяких держав-членів НАТО. Про це повідомляє Міноборони у середу, 31 травня.

“Одні з найсучасніших БМП стануть на захист України. Сили оборони України отримають БМП CV-90. Це буде чергова потужна допомога від шведських партнерів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що броньовані машини CV-90 стоять на озброєнні низки держав-членів НАТО. Українські екіпажі вже завершують підготовку з їх опанування.

“Ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. У нас вже є глибше розуміння ваших операційних потреб. Ми обговорили деякі поставки Швеції для України, які містять CV-90. Ми працюємо над постачанням систем Archer, танків. Факт надходження цього озброєння означає, що ви можете використовувати це комбіноване озброєння”, – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Нагадаємо, ще в січні стало відомо, що Швеція передасть Україні близько 50 БМП CV-90 і САУ Archer.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Швеція підготувала механізовану бригаду для ЗСУ, яка може стати однією із найпотужніших в армії України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button