Україна

Україна отримала пакет зброї на €600 млн – Шольц


Україна отримала пакет зброї на €600 млн - Шольц

До кінця року Німеччина за підтримки Бельгії, Данії і Норвегії надасть Україні ще один великий пакет зброї на суму 1,4 млрд євро.

Німеччина надала Україні новий військовий пакет на загальну суму 600 млн євро. Про це сказав канцлер ФРН на спільному брифінгу з презиlентом України Володимиром Зеленським у Берліні в п’ятницю, 11 жовтня.

“Сьогодні, напередодні зими, третьої зими і цій вбивчої війни проти України, ми допомагаємо українцям та українкам цілком конкретно. Протягом останніх місяців Росія обстрілює українську енергетичну інфраструктуру, теплоелектростанції, знищує лінії електропередач… Центральним для нас залишається посилення ППО. Тому саме зараз ми виділили України новий всеохопний військовий пакет на суму 600 млн євро”, – заявив канцлер.

За словами Шольца, цей пакет включає вже п’яту систему ППО середньої дальності IRIS-T SLM, танки, гаубиці, дрони та інші позиції.

Окрім того, він підтвердив, що до кінця року Німеччина за підтримки Бельгії, Данії і Норвегії надасть Україні ще один великий пакет зброї на суму 1,4 млрд євро.

“Він включає також ППО IRIS-T SLM, ЗРК Skynex, танки Gepard, керовані гаубиці, самохідні артилерійські установки, броньовані автомобілі, бойові дрони, радари та боєприпаси” – анонсував канцлер.

Шольц також підтвердив, що Німеччина закладає у бюджет на наступний рік 4 млрд євро на пряму двосторонню допомогу Україні.

Крім того, канцлер нагадав, що країни G7 і Євросоюз готують кредит для України на 50 млрд доларів, який будуть гасити з доходів від заморожених активів Росії. Шольц висловив впевненість, що Київ може розраховувати на ці гроші.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що Німеччина передасть Україні 17 систем ППО – вісім IRIS-T SLM і дев’ять комплексів IRIS-T SLS. По два комплекси буде надано до кінця 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + eleven =

Back to top button