Україна

Україна отримала нові боєприпаси до зеніток Gepard


Україна отримала нові боєприпаси до зеніток Gepard

Компанія Rheinmetall у рекордні терміни відновила виробничу лінію для виробництва боєприпасів до Gepard.

Німеччина вперше передала Україні щойно вироблені на побудованійвиробничій лінії боєприпаси для зенітних самохідних установок Gepard. Про це повідомило Міноборони ФРН у вівторок, 5 вересня.

Вказано, що будівництво лінії для виготовлення боєприпасів успішно завершили “в амбітні терміни”, що дозволило здійснити першу поставку п’ятизначної кількості снарядів в Україну.

“Війна в Україні майже щодня нагадує нам, що захист власної країни залежить від протиповітряної оборони та достатньої кількості боєприпасів. З відновленням виробництва боєприпасів Gepardми зосереджуємося саме на цих двох важливих аспектах. Я радий, що ми так швидко і без бюрократичних перешкод запустили виробництво”, – сказав міністр оборони Борис Пісторіус.

Він запевнив, що Німеччина і надалі підтримуватиме Україну в тих сферах, які є її сильними сторонами: артилерія, боєприпаси та наземна протиповітряна оборона.

У лютому 2023 року Пісторіус на засіданні у форматі Рамштайн заявив, що на замовлення Міноборони ФРН компанія Rheinmetall AG відновить виробничу лінію для виробництва боєприпасів до Gepard.

Підписаний у лютому контракт на 168 млн євро передбачає поставку загалом 300 тисяч снарядів. Для цього треба було перезапустити виробництво. Перші боєприпаси вдалося доставити в Україну майже через сім місяців після підписання контракту.

На сьогодні Німеччина поставила Україні 46 установок Gepard. Ще шість мають надійти найближчим часом.

Як відомо, Німеччина регулярно передає Україні партії зброї. Тиждень тому стало відомо про передачу танків Leopard 1A5, радіолокаційної системи повітряного спостереження TRML-4Dта мільйонів боєприпасів до стрілецької зброї.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button