Україна

Україна отримала 20 вагонів з електрообладнанням з Польщі

Україна отримала 20 вагонів з електрообладнанням з Польщі

Фото: reform.energy

Устаткування буде направлене на відновлення електромереж

Електричне обладнання, опори для ЛЕП, трансформатори, генератори, силові кабелі передано в сім областей України.

 

Польща передала українським енергетикам 20 вагонів з електрообладнанням. Про це 19 травня повідомило Міністерство енергетики України.

 

“Електричне обладнання, опори для ЛЕП, трансформатори, генератори, силові кабелі, передані польськими компаніями за сприяння Польської асоціації передачі і розподілу електроенергії, передано у сім областей України”, – йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що дві перші партії допомоги від польських компаній уже розподілено і передано операторам систем розподілу в Київській, Одеській, Запорізькій, Луганській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській областях. Третя партія очікує розподілу і передачі в регіони.

 

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, отримане обладнання передусім направлять на відновлення електромереж і енергооб’єктів, які мають найбільші пошкодження через бойові дії.

 

Загалом допомога від польських компаній становила понад 12,5 тис. од. обладнання, включаючи лінійну арматуру, силові трансформатори, генератори резервного живлення, понад 400 залізобетонних опор ліній електропередачі, а також понад 65 км і 7,3 тонни силового кабелю та дротів.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button