Україна

Україна отримає від ЄБРР 250 млн євро на відновлювальну енергетику

ЄБРР планує надати Україні 250 млн євро на розвиток відновлюваної енергетики. Про це йдеться у повідомленні банку, інформує 1NEWS.

“Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збирається розпочати в Україні нову програму підтримки розвитку відновлюваної енергетики. В рамках нової програми USELF-III ЄБРР має намір надати 250 млн евро для фінансування нових приватних проектів з розвитку ВДЕ в Україні”, — йдеться в описі програми.

Зауважимо, з 2009 року ЄБРР підтримував розвиток відновлюваної енергетики в рамках програми USELF. Термін дії поточної програми закінчується 30 червня 2018 року, за час її дії банк профінансував проектів на понад 100 млн євро.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий та представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали договори про надання пакета фінансування, що передбачаєEUR20 млн кредиту від ЄБРР строком на 13 років під гарантію міста, інвестиційний грант до EUR10 млн від Східноєвропейського фонду енергоефективності та навколишнього середовища (Е5Р), а також пільговий кредит в розмірі EUR5 млн від фонду чистих технологій.

 

Back to top button