Україна

Україна опинилася на 130 сходинці у світовому рейтингу сприйняття корупції

Відповідні дані озвучив виконавчий директор “Тransparency International Україна” Ярослав Юрчишин під час презентації рейтингу, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

У всесвітньому рейтингу “Індекс сприйняття корупції” за 2017 рік Україна здобула 30 балів зі 100 можливих і посіла 130 місце зі 180 країн.

За його словами, за минулий рік Україна набрала лише один бал в рейтингу сприйняття корупції й отримала 30 зі 100 можливих балів. Водночас він нагадав, що минулого року Україна посідала 131 місце зі 176 країн й мала 29 балів.

“Завдяки тому, що в нас почали потрапляти в суд справи по ТОП-корупціонерах, що ми все більше використовуємо ефективні механізми бізнесу і держави, Україна отримала бал. Здавалося, це – позитив, але минулого року ми набрали два. А для того, щоб увірватися у середовище країн Європейського Союзу за показниками, нам треба набирати мінімум три в рік”, – розповів Юрчишин.

Разом з тим він поінформував, що до ТОП-5 країн, у яких найнижчий рівень корупції, увійшли Нова Зеландія (89 балів), Данія (88 балів), Норвегія, Фінляндія, Швейцарія (по 86 балів).

Найбільш корупційними країнами в 2017 році, за даними експерта, визнано Сирію, Південний Судан та Сомалі.

Юрчишин також зауважив, що Росія отримала 29 балів, Молдова – 31 бал, Білорусь – 44, Грузія – 56 балів, Польща – 60 балів.

Експерт додав, що згідно з правилами оцінюваннями нуль балів означає тотальну корупцію, а 100 балів – держава не має корупції взагалі.

 

 

 

 

Back to top button