Україна

Україна не вступить до НАТО – фінський політик йде у відставку через свій твіт – 1News

Міка Ніїкко
Фото з відкритих джерел

Міка Ніїко заявив, що членство України в НАТО нереалістичне, а така позиція суперечить стратегії Фінляндії

У Фінляндії глава парламентського комітету із закордонних справах Міка Ніїкко заявив, що йде у відставку після повідомлення у Twitter про Україну та НАТО. Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Згідно з повідомленням, політик запропонував президенту Франції Емманюелю Макрону або комусь іншому “виступити публічно і сказати, що Україна не вступить в НАТО”. Його слова викликали обурення і критику, так як це суперечить офіційній зовнішньополітичній стратегії Фінляндії, що будь-яка держава має право самостійно приймати рішення.

Пізніше депутат видалив свою публікацію і розмістив нову, уточнивши, що лише вважає перспективу вступу України до Північноатлантичного альянсу нереалістичною.

“Я не обдумав свою відповідь у Twitter. Я не хотів коментувати те, чи може Україна подавати заяву на членство в НАТО. В України, авжеж, повне право самостійно приймати рішення в галузі політики безпеки. Я, звичайно, підтримую суверенітет України. Через мій необережний твіт я піду з посади голови Комітету із закордонних справах на завтрашньому засіданні”, – заявив Ніїкко.

1News за темою: Анджей Дуда запропонував провести переговори у форматі НАТО-Україна

Нагадаємо, раніше тимчасова повірена у справах США в Україні Христина Квін заявила, що Україні для вступу до НАТО необхідно провести реформи оборонного сектора і сил спецоперацій, а також вирішити питання з непідконтрольними територіями.


Джерело

Back to top button