Україна

Україна не погодиться на заморожування конфлікту – Єрмак


Україна не погодиться на заморожування конфлікту - Єрмак

Україні не потрібні заморожені конфлікти, Україні потрібен справедливий мир, наголосив глава Офісу президента.


Чинна влада України не погодиться на замороження війни й триматиме курс на подальше звільнення окупованих територій. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак 14 січня у Давосі за результатами обговорень української Формули миру, передає Радіо Свобода.
 
“Цей президент і ця його команда ніколи не погодиться і не прийме жодного замороження конфлікту. Це неприйнятно українським суспільством… Україні не потрібні заморожені конфлікти. Україні потрібен справедливий мир. І Україна хоче запобігти будь-яким потенційним агресіям у майбутньому і використовує цю можливість”, – сказав він.
 
Підбиваючи підсумки четвертого раунду перемовин щодо українського плану завершення війни, глава Офісу президента зазначив, що у всіх учасників – спільне бачення загальних принципів Формули миру, які стосуються незалежності, територіальної цілісності України та статуту ООН. 
 
“Важливо, що всі країни, які долучаються (до дискусій – ред.) справді й відверто хочуть взяти участь і допомогти покласти край цій війні та встановити мир. Але є різні думки й ідеї, як це можна зробити. В різних країн – різний досвід… І це добре, тому що універсальна формула й план – це поєднання різних позицій і зусиль, але, знову ж таки, базуючись на головних принципах, на які спирається міжнародне право та статут ООН”, – сказав Єрмак.
 
Глава Офісу президента також запевнив, що партнери України не підштовхують її до територіальних поступок.
 
Нагадаємо, 14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань нацбезпеки та політичних радників щодо української Формули миру. Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. Китай проігнорував зустріч.
 
Представник Швейцарії у Давосі заявив, що до переговорів про настання миру в Україні має бути залучена Росія. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button