Україна

Україна не отримає широкого доступу до вакцин від коронавірусу до 2023 року – ЗМІ

Країни із середнім доходом і більшість країн з низьким доходом будуть покладатися на механізм COVAX — ініціативу ВООЗ, спрямовану на забезпечення 6 мільярдів доз вакцини для бідніших країн

Україна, в числі інших країн з низьким рівнем достатку, не отримає широкого доступу до вакцин від коронавірусу до 2023 року.

Про це йдеться в матеріалі видання The Economist, – передає 1NEWS.

На початку 2021 років зо три вакцини — від компаній Pfizer і BioNTech, Moderna і AstraZeneca — будуть масово впроваджуватися в розвинених країнах.

Очікується, що країни, які стоять “на початку черги”, включаючи Велику Британію, США і більшість країн ЄС, проведуть вакцинацію пріоритетних груп населення до кінця березня, інші багаті країни надолужать згаяне до кінця червня.

Однак, деякі інші країни із середнім доходом і більшість країн з низьким доходом будуть покладатися на механізм COVAX — ініціативу ВООЗ, спрямовану на забезпечення 6 мільярдів доз вакцини для бідніших країн.

За даними видання, перші 2 мільярди з них будуть передані в 2021 році, в основному, працівникам охорони здоров’я.

“Однак поставки COVAX можуть надходити повільно, особливо якщо затримки у виробництві і доставці в багатші країни переносять терміни доставки для бідніших країн. У цих країнах, що розвиваються широкого охоплення вакцинацією не вдасться досягти раніше 2023 року, якщо це взагалі станеться”, — йдеться в матеріалі.

За даними видання, до числа таких належить 85 країн, включно з Україною.

Джерело: УНН

Back to top button