Україна

Україна не обміняє території на членство у будь-якому союзі – Зеленський


Україна не обміняє території на членство у будь-якому союзі - Зеленський

Таким чином глава держави прокоментував пропозиції обміняти територію України на мир та членство в НАТО.


Україна бореться за деокупацію Криму та всіх інших тимчасово окупованих Росією українських територій і не готова відмовлятися від будь-яких своїх земель в обмін на членство в тому чи іншому союзі. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ у межах третього саміту міжнародної Кримської платформи в Києві, передає пресслужба глави держави.
 
“У мене однозначна позиція: Крим – це Україна. Ми боремося за Крим і за всі інші тимчасово окуповані українські території та не міняємо наші території на будь-яке членство у будь-якому союзі”, – наголосив президент.
 
Зеленський зазначив, що Збройні сили України проводять контрнаступ, щоб деокупувати наші міста й села, але це – складне завдання. За його словами, Україна має постійну потребу в артилерії та далекобійній зброї, тому допомога партнерів дуже важлива.
 
Президент України також розповів про плани щодо посилення безпеки в Чорному та Азовському морях.
 
“Дипломатам поставлено завдання підготувати безпековий союз країн Чорноморського узбережжя – не всупереч НАТО, не подумайте: це також разом із країнами НАТО. Щоб у нас був спільний захист Чорноморського й Азовського узбереж від російської агресії. Я б сказав більше: Азовського, Чорноморського і Балтійського простору”, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, нещодавно керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен заявив, що Україна може вступити до НАТО в обмін на території, які захопила РФ.
 
У відповідь в МЗС назвали абсолютно неприйнятними розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини територій.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button