Україна

Україна наздогнала Росію за аналогами “шахедів”


Україна наздогнала Росію за аналогами шахедів

Укроборонпром підписав низку контрактів з приватними виробниками стосовно ліцензійного виробництва дронів.

Україна у поточному році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136. Про це сказав гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв’ю для АрміяInform, оприлюдненому у середу, 8 травня.

За його словами, було підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва дронів. А оскільки приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому підписують ліцензійну угоду, і до виробництва залучаються підприємства Укроборонпрому.

“І це вже дало свої результати. У 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників”, – заявив Сметанін.

Він підтвердив слова міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, який заявив, що “те, що на Росії вибухає, – то все наше”.

Також для розробки нових видів озброєнь залучено дуже велику кількість приватних підприємств-розробників, науковців. Є розробки більш інноваційні, є такі, що відповідають завтрашньому дню, повідомив гендиректор Укроборонпрому.

У листопаді 2023 року стало відомо, що Україна почала серійно виробляти аналог “шахедів”. Цей дрон здатний літати приблизно на тисячу кілометрів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 2 =

Back to top button