Україна

Україна націоналізувала активи олігарха Усманова


Україна націоналізувала активи олігарха Усманова

Сховану у портах Одеської області залізну руду представники країни-агресора намагалися нелегально переправити кораблями на територію Росії.

 
Бюро економічної безпеки України передало Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), майже 170 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд гривень. Про це повідомляється на сайті БЕБ у вівторок, 7 лютого.
 
 

 
За даними слідства, протягом 2021-2022 років юридична особа-нерезидент, зареєстрована в країні ЄС, разом із компаніями РФ, афілійованими з російським олігархом, задекларувала переміщення залізної руди територією України до країн Азії у митному режимі “транзит”.
 
Насправді ж вони не мали на меті вивезення руди за межі України. Фактично посадові особи компанії відвантажували товар суб’єктам господарювання – резидентам України, не сплачуючи при цьому митні платежі. Таким чином державі було завдано понад 118 млн гривень збитків.
 
Надалі сховану у портах Одеської області сировину представники країни-агресора намагалися нелегально переправити морськими суднами на територію Росії.
 
Раніше співробітники БЕБ викрили цю компанію в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
“Знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха, що входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Кремля, Алішера Усманова”, – повідомили раніше в СБУ.
 
Співробітники БЕБ продовжують виявляти активи, які прямо чи опосередковано належать або пов’язані з громадянами Росії та Білорусі. Загальна вартість таких заарештованих активів становить понад 41 млрд гривень.
 
Раніше ЗМІ повідомили, що один із найбагатших росіян – олігарх Алішер Усманов – позбувся чотирьох яєць Фаберже. Їх було виявлено під час обшуку на його віллах на озері Тегернзе у Німеччині.
 
США конфіскують активи російського олігарха Малофєєва
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button