Україна

Україна нарощує експорт сільгосппродукції через західні кордони

Україна нарощує експорт сільгосппродукції через західні кордони

Фото: ЕРА

Україна нарощує експорт сільгосппродукції через західні кордони

У травні 2022 року Україна відвантажила на експорт усіма видами транспорту понад 1,743 млн. тонн зернових, олійних та продуктів переробки, що становить 180% від квітневого обсягу 2022 року.

 

Через блокаду портів Україна нарощує експорт сільськогосподарської продукції через західні кордони. Про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

 

Повідомляється, що у травні 2022 року Україна відвантажила на експорт усіма видами транспорту понад 1,743 млн тонн зернових, олійних та продуктів переробки, що становить 180% від квітневого обсягу 2022 року.

 

Експорт пшениці при цьому зріс з 9,2 тис. тонн у квітні до 43,5 тис. тонн у травні 2022 року, але це майже у 20 разів менше, ніж у травні 2021 року (857,8 тис. тонн).

 

“Однак пропускна спроможність таких маршрутів залишається низькою, щоб стабільно вивозити врожай, призначений для експорту на світові ринки. Крім того, незабаром можуть виникнути додаткові проблеми, пов’язані з вільними місцями для зберігання нового врожаю, які супротивник цілеспрямовано знищує, а також з готівкою для подальшої діяльності, що має надійти від реалізації сільськогосподарської продукції,” – повідомили у комітеті.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button