Україна

Україна накопичила понад 130 тис кубометрів дров для опалювального сезону


Україна накопичила понад 130 тис кубометрів дров для опалювального сезону

Перед Державним агентством лісових ресурсів поставлено завдання якнайшвидше напрацювати чітку та прозору ціну паливних дров для регіонів.

На складах держпідприємства Ліси України накопичено понад 130 тис. куб. м дров для проходження опалювального сезону 2023/2024. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За його словами, підприємства ДП здатні повністю забезпечити потреби регіонів.

Стрілець зазначив, що питання забезпечення дровами незахищених верств населення на прифронтових територіях обговорювали з представниками органів виконавчої влади та United Nations OCHA за участю віцепрем’єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Зокрема, йшлося про логістику та фінансування доставки дров.

Перед Державним агентством лісових ресурсів поставлено завдання якнайшвидше напрацювати чітку та прозору ціну паливних дров для регіонів. У разі потреби скоригувати логістику, а також знизити їхню вартість, де це можливо, щоб вона відповідала потребам воєнного часу.

Міністр додав, що докладаються зусилля для формування прозорого ринку деревини, і вже багато зроблено, щоб він вийшов із тіні.

Нагадаємо, 12 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону в Україні входить у фінальну стадію. 

Україна планує пройти зиму на власному газу: чи вистачить палива

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button