Україна

Україна надіслала Ізраїлю запит на системи ППО – ЗМІ


Україна надіслала Ізраїлю запит на системи ППО – ЗМІ

Серед бажаного для України озброєння – системи Iron Beam, Barak-8, Patriot, Iron Dome, David’s Sling, Arrow Interceptor.

 

Посольство України в Ізраїлі 18 жовтня надіслало уряду країни офіційний запит на отримання систем протиповітряної оборони проти іранських балістичних ракет та ударних безпілотників, які використовує РФ. Про це пише Axios з посиланням на копію листа, який є у його розпорядженні.
 
Як зазначається у листі, Росія перейшла до нового методу атак проти України з використанням іранських безпілотників проти міст та цивільної інфраструктури. Також згадуються повідомлення ЗМІ про постачання Росії ракет Fateh та Zolfagar з Ірану.
 
Серед бажаного для України озброєння у листі перераховуються системи Iron Beam, Barak-8, Patriot, Iron Dome, David’s Sling, Arrow Interceptor. Також Ізраїль просять про підтримку у підготовці українських військових.
 
Видання пише, що деякі з перелічених у листі систем, як, наприклад, Iron Beam, ще не введені в експлуатацію, інші, як, наприклад, Patriot, виробляються в США.
 
Нагадаємо, раніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна просить Ізраїль ППО для боротьби з іранськими дронами.
 
Як повідомлялося, міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц та лідер опозиції країни Біньямін Нетаньяху заявили про небажання допомагати Україні із озброєнням.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button