Україна

Україна може взаємно відмінити мита на товари країн ЄС

Україна може взаємно відмінити мита на товари країн ЄС

Фото: pixabay.com

Україна може взаємно відмінити мита на товари країн ЄС

Насамперед йдеться про намір скасувати мита на агропродукцію з країн Євросоюзу, повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка.

 

Україна готова взаємно скасувати мита на товари з ЄС. Про це повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка, повідомляє Європейська правда.

 

“Щоб ми могли надалі говорити про збереження режиму “нуль на нуль”, тривалістю довше 12 місяців, ми готові запровадити такий механізм уже зараз”, – сказав Качка.

 

Повідомляється, що перш за все, йдеться про намір скасувати мита на агропродукцію з ЄС.

 

“Конкуренція, від якої ми хочемо захищатися, – це Туреччина, Китай та інші країни, з якими ми не маємо режиму преференційної торгівлі. Тому щоб вести роботу з ЄС щодо постійного режиму безмитної торгівлі, ми хочемо піти на такий крок. І в контексті нашого кандидатства в ЄС це дуже правильно та доречно”, – зазначив заступник міністра економіки.

 

Тарас Качка наголошує на тому, що в цьому є економічна вигода.

 

“Економічно нам це вигідно. Єдина галузь, де є економічний дисбаланс, – це свинина, але тут, швидше, через африканську чуму свиней, а також – сири. Щодо сирів у нас була дискусія, чи варто захищати ринок. З одного боку, в останні роки було зростання імпорту сирів, переважно з Польщі, але загальна частка імпортних сирів не перевищує 25%… Однозначних ознак збитків для українських сировиробників немає”, – пояснив Качка.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button