Україна

Україна може отримати оновлені Байрактари – ЗМІ


Україна може отримати оновлені Байрактари - ЗМІ

Йдуть перемовини щодо передачі для України безпілотники Bayraktar Akincі, каже Халюк Байрактар.

Україна може отримати Bayraktar Akincі і це питання в процесі розгляду, заявив гендиректор Baykar Makina Халюк Байрактар в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, українські військові добре знаються на тому, що виготовляє і у що інвестує турецька компанія. Вона має намір виробляти всі системи, які маємо, саме в Україні.

“У нас є необхідні для цього дозволи. Тому ми можемо повністю виробляти Bayraktar TB2, а не збирати його. Також тут ми можемо повністю виробляти Bayraktar Akincі. На це ми маємо дозволи від нашого уряду, що демонструє, наскільки ми наблизилися до втілення”, – стверджує гендиректор.

Він підкреслив, що Україна є першою країною, в якій це станеться. Річ у тім, що в оборонній співпраці потрібні державні дозволи.

“А ми маємо цей дозвіл. Тому питання щодо Akincі в процесі розгляду, ось що я можу сказати з цього приводу”, – підсумував Байрактар.

Раніше повідомлялось, що Baykar інвестує в Україну $100 мільйонів. У Baykar в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод з виробництва безпілотників, будівництво якого буде завершено за 1,5 року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button