Україна

Україна модернізує річковий флот на Дунаї


Україна модернізує річковий флот на Дунаї

Річковий флот Дунайського пароплавства має середній вік понад 40 років, і для продовження роботи українського флоту в країнах ЄС терміново потрібна капітальна модернізація самохідних суден.

Україна разом із міжнародними партнерами починає модернізувати річковий флот Дунайського пароплавства. Про це сьогодні, 6 лютого, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що підготовчі роботи на суднах, призначених до модернізації, проведуть в Україні на заводі ПрАТ  Українське Дунайське Пароплавство (УДП), а заміна двигунів відбудеться в Австрії. Перше судно типу Капітан Антіпов вже готується до відправки в Австрію.

У міністерстві повідомили, що річковий флот Дунайського пароплавства має середній вік понад 40 років, і для продовження роботи українського флоту в країнах ЄС терміново потрібна капітальна модернізація самохідних суден із заміною двигунів на більш екологічні та енергоефективні.

Торік у Лондоні було підписано угоду з IFC, спрямовану на залучення інвестицій для цих потреб, підписано й договір з австрійською компанією ÖSWAG на виконання робіт з модернізації перших п’яти суден цієї серії.

Зазначається, що економічний ефект від модернізації одного судна на рік – понад €800 тисяч і 20-25% палива, а також буде можливо забезпечити скорочення простоїв в ремонті та витрат на пошук та купівлю запчастин.

У рамках договору законтрактовані японські двигуни Mitsubishi. В Україні наявні сертифікованих компанії, що можуть забезпечити їх сервісне обслуговування. Вже у квітні їх мають поставити на завод ÖSWAG.

Одночасно з проєктом модернізації перших 5 тривають перемовини щодо модернізації інших серій самохідних суден. У міністерстві зазначаєють, що стратегічне завдання – модернізувати увесь тяговий флот УДП, який налічує 45 одиниць (25 – в експлуатації, 20 – у резерві).

Раніше повідомлялося, що у2023 році вантажообіг через порти Дунаю став рекордним. Дунайські порти залишаються одним із найбільш надійних експортних шляхів в Україні під час війни.

Шмигаль назвав суму загальних інвестицій в інфраструктуру Дунайських портів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button