Україна

Україна має план перемоги у війні – Умєров


Україна має план перемоги у війні - Умєров

Вагання Заходу щодо передачі необідної зброї та надання Україні дозволу бити по цілях в Росії займає час, а час – є вирішальним, зазначив міністр.

Влада України має план перемоги у поточній війні проти Росії, але для його реалізації потрібно більше зброї. Про це напередодні в інтерв’ю американському телеканалу Fox News сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

“Ми взмозі перемогти. У нас є план. Ми публічно говоримо, що нам потрібно більше зброї. І вагання щодо передачі цієї зброї та вагання щодо надання Україні дозволу (бити по цілях в Росії – ред.) займає час, а час – є вирішальним. Але ми взмозі це (перемогти – ред.) зробити”, – запевнив він.

За словами Умєрова, зараз Україна використовуватиме дозвіл на ураження цілей по Росії на невеликих дистанціях лише по військових об’єктах.

“Росія вже екскалює цю війну. Вони не рахуються з людьми, і тому вони атакують лікарні та інші цивільні об’єкти. Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо вражати лише військові цілі (в Росії – ред.). Вони обстрілюють наші міста й критичну інфраструктуру, вбиваючи людей. Тому нам потрібно більше ППО й зброї для захисту наших людей”, – додав міністр.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поки не може планувати контрнаступ на фронті, бо 14 бригад ЗСУ все ще не мають достатньо зброї.

Нагадаємо, станом на сьогодні Росія продовжує повзучий наступ на Донбасі, а також намагається атакувати на Харківщині, де її війська були зупинені, коли на фронт почала активніше надходити допомога від країн Заходу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button