Україна

Україна лідирує у світі за кількістю замінованих територій

В Україні з початку війни з Росією 1190 людей загинули або отримали поранення, підірвавшись на мінах. Все тому, що проросійські бойовики заміновують території на Донбасі. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Канал 24.

Заміновані території України

Україна перебуває на 5 місці у світі за кількістю жертв інцидентів, пов’язаних з протипіхотними мінами і боєприпасами. Про це мовиться у щорічній доповіді Служби ООН з питань розмінування (ЮНМАС).

Україна також входить у трійку країн з найбільшою кількістю інцидентів, викликаних протитранспортними мінами.

Експерти ООН відзначають, що Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю мін. Тільки за офіційними даними української влади, мінами всіяно близько 7 тисяч квадратних кілометрів територій Донбасу. Для порівняння – це площа мільйона футбольних полів.

Питанням розмінування Донбасу займається ряд неурядових організацій та установ системи ООН. Зокрема, ЮНІСЕФ та Управління ООН з координації гуманітарних питань.

За словами співробітників ООН, доступ до територій на Сході України обмежений, і тому оцінити справжні масштаби мінної загрози і повністю ліквідувати всі вибухонебезпечні об’єкти буде дуже важко. Вони кажуть, що на це може піти ціле десятиліття.

Back to top button