Україна

Україна легко впорається з вимогами щодо кандидатства в ЄС – посол ФРН


Єврокомісія висунула вимоги, які є заявленими довгі роки. За деякими з них прогрес уже є, відзначила Анка Фельдгузен.

 
Владі України буде легко виконати сім вимог, визначених Єврокомісією під час складання рекомендації надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Таку думку висловила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен на брифінгу в понеділок, 20 червня.
 
 

 
“Я думаю, що Україна може легко впоратися, бо насправді це вимоги, які існують уже довгі роки. Вже є прогрес, можливо, не такий, якого хотіли б самі українці, особливо в судовій реформі. Але Україна не вперше розмірковує, як це можна виконати. Ми, ваші партнери, особливо G7, постійно контактують із цих питань із українським урядом”, – сказала посол ФРН.
 
За словами Фельдгузен, судова реформа для неї завжди була найважливішою, бо вона справді може змінити країну.
 
“На мою думку, досить успішно провели реформу децентралізації – це справді історія успіху. Але судова реформа – це друга реформа, яка дійсно змінює країну. Протягом усіх років роботи в Україні я стежу за тими кроками, які вже зробили для проведення судової реформи, і буду робити це й надалі”, – наголосила вона.
 
Фельдгузен також заявила, що судова реформа “ніколи не була простою”, але якщо є політична воля – “можна багато що зробити”.
 
Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія схвалила заявку України і рекомендувала надати країні статус кандидата на членство в ЄС з подальшим виконанням низки потрібних кроків.
 
Також ЗМІ повідомили, що Єврокомісія запропонувала механізм скасування статусу кандидата, якщо Україна не здійснюватиме реформ.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” rel=”nofollow” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button