Україна

Україна критично потребує реактивних систем залпового вогню – Кулеба

Україна критично потребує реактивних систем залпового вогню - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Без РСЗВ ситуація на Донбасі для України стане ще складнішою, без такої зброї українські військові не зможуть розпочати звільнення Херсона, а Росія продовжить тероризувати місцеве населення та викрадати врожай.

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Україна зараз критично потребує реактивних систем залпового вогню, а союзники, які могли б надати їх, очікують на політичний сигнал від Вашингтона, тому все залежить від адміністрації Байдена. Про це Кулеба сказав під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, відповідаючи на запитання про те, що зі зброї зараз найнеобхідніше і в яких тимчасових рамках, пише Європейська правда.

 

Міністр також сказав, що зараз ситуація з постачанням зброї від партнерів вже значно краща, ніж місяць тому, і відзначив лідерську роль США у координації цієї допомоги, зокрема, через зустрічі на базі ВПС Рамштайн у Німеччині.

 

“Проблема ось у чому. У мене тут було вже близько 10 двосторонніх зустрічей. І коли я говорю комусь: “Ми знаємо, у вас є РСЗВ – будь ласка, передайте їх нам, це дуже потрібно”, то перше питання, яке звучить у відповідь: “А американці вам уже постачали таке?” Це тягар ролі лідера – всі на вас оглядаються. Тому Вашингтон має стримати обіцянку і передати нам РСЗВ якнайшвидше, а за ними це зроблять і інші… Ця зброя – ключ до зміни ходу війни”, – наголосив міністр закордонних справ.

 

Він пояснив, що інакше ситуація на Донбасі для України стане ще складнішою, ніж зараз, і вона вже дуже складна. Крім того, без такої зброї українські військові не зможуть розпочати звільнення Херсона, а поки що Росія утримує цю територію – вона продовжить тероризувати нелояльне місцеве населення, викрадати врожай та використати цю територію для спроб наступу у бік центральної України та в бік Одеси.

 

Дмитро Кулеба зазначив також, що з моменту ухвалення рішення до фізичної появи зброї на передовій минає чимало часу, що означає ще більше втрат життів та територій.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button