Україна

Україна ініціює дискусії про гарантії безпеки за участю 5 постійних членів Радбезу ООН, Німеччини та Туреччини-Кулеба – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Участь візьмуть 5 постійних членів Радбезу ООН, Німеччина і Туреччина

Україна вважає, що найбільш оптимальним форматом для дискусії про деескалацію і формування нових гарантій безпеки є проведення саміту у форматі п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН плюс Україна, Німеччина і Туреччина, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

“Про можливий саміт президентів США і РФ. Україна вітає будь-які дипломатичні зусилля, спрямовані на запобігання розвитку конфлікту. У той же час ми вважаємо, що найбільш оптимальним форматом для ведення дискусії про деескалацію і формування нових гарантій безпеки є проведення саміту у форматі п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН плюс Україна, Німеччина і Туреччина”, – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС в Брюсселі, в якому він взяв участь.

Міністр додав, що саме такий формат є оптимальним для обговорення того, що зараз відбувається вздовж кордону України.

“Безпека України-це зараз пріоритет номер один. Ми використовуємо кожну, найменшу дипломатичну можливість, щоб її гарантувати”, – підкреслив Кулеба і додав, що з Брюсселя відбуває до Вашингтона, щоб продовжити дипломатичні зусилля щодо стримування агресивних намірів Росії проти України.

1News по темі: НАТО-гарантія безпеки, до якої прагне Україна, – Зеленський

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідний глобальний документ з гарантіями безпеки.

Так, за його словами, в документі має бути від трьох пунктів. “Крім прагматичних речей, потрібен глобальний документ. Колективом “нормандського формату” ми не обійдемося, і ніхто не обійдеться. Сильні світу цього, включаючи Штати і Росію, сядуть і підпишуть, що є такий ось шлях. Але там має бути три-чотири-п’ять пунктів про безпеку нашої країни. Тоді це розмова”, – підкреслив український глава.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button