Україна

Україна ініціювала зустріч з Польщею і ЄК


Україна ініціювала зустріч з Польщею і ЄК

На кордоні є “слабкі місця”, де дійсно не виконуються укладені меморандуми, визнає українська сторона.

Україна ініціювала зустріч з Польщею та Єврокомісією через загрозу перекриття кордону. Про це  повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у вівторок, 31 жовтня.

“Ми отримали повідомлення про ймовірне блокування пунктів пропуску з боку польських перевізників. Наша позиція полягає в тому, що такі страйки та блокування шкодять всім: як українським, так і польським перевізникам”, – заявив заступник міністра Сергій Деркач.

Він зазначив, що Україна вдячна польському народу за постійну підтримку в умовах повномасштабної війни та готова до діалогу, де рівноцінно будуть представлені інтереси перевізників обох країн.

Зустріч з Директоратом Єврокомісії (DG MOVE) запланована на сьогодні. На ній планується напрацювати спільні рішення, які допоможуть збільшити пропускну спроможність та забезпечити стабільну роботу кордону.

При цьому у відомстві визнають, що на кордоні є “слабкі місця”, де дійсно не виконуються укладені меморандуми.

Напередоні стало відомо, що польські перевізники погрожують з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Відомо, що раніше в Польщі обмежувались блокуванням одного пункту пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в’їзди з України до кінця року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button