Україна

Україна ідентифікувала понад 400 воєнних злочинців


Україна ідентифікувала понад 400 воєнних злочинців

Справи щодо 300 осіб слухаються у судах, і вже засуджено 70 російських воєнних злочинців, зазначив генпрокурор.


Правоохоронці вже ідентифікували понад 400 підозрюваних у вчиненні воєнних злочинів. Про це під час міжнародної конференції з прав людини Свобода або страх заявив генеральний прокурор Андрій Костін, передає Укрінформ.
 
“Станом на сьогодні ми вже ідентифікували 463 підозрюваних у воєнних злочинах. Справи щодо 300 осіб слухаються у судах, і вже засуджено 70 російських воєнних злочинців”, – сказав він.
 
За словами генпрокурора, із понад 400 підозрюваних 159 осіб – це підозрювані у незаконному утриманні цивільних осіб.
 
Із цієї кількості підозрюваних щодо незаконного утримання цивільних обвинувачення було пред’явлено 133 особам, і що 25 осіб із 70, які були засуджені за воєнні злочини, були засуджені саме за незаконне утримання українців.

“Комусь ця цифра може здатися малою у порівнянні з 111 тисячами (воєнних – ред.) злочинів, які зареєстровані. Та коли я спілкуюся з іноземними партнерами, їхня реакція: “Це унікально. Ви не лише документуєте, але і розслідуєте та переслідуєте за ці злочини вже сьогодні, під час повномасштабної війни”. І це також унікальний досвід, якого у світі ще не існувало”, – заявив генпрокурор.

Нагадаємо, напередодні Міністерство юстиції США оголосило обвинувачення чотирьом російським солдатам за воєнні злочини проти американця, який жив в Україні під час повномасштабного вторгнення Росії.

Виявляти воєнних злочинців Україні допомагатимуть 14 країн. Вони погодилися виділити спеціальний підрозділ OSINT для реалізації пріоритетних запитів від України, інших країн і Міжнародного кримінального суду. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button