Україна

Україна і Євросоюз погодили безпекову угоду


Україна і Євросоюз погодили безпекову угоду

Переговірні команди України та ЄС домовилися про підписання безпекової угоди вже найближчим часом.

Україна та Євросоюз завершили роботу над текстом безпекової угоди. Про це повідомив Офіс президента у середу, 19 червня.

Вказано, що заступник керівника ОП Ігор Жовква провів завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди із заступником генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом.

“Переговірні команди України та ЄС завершили узгодження тексту безпекової угоди та домовилися про її підписання вже найближчим часом”, – йдеться у повідомленні.

В ОП зазначили, що безпекову угоду з ЄС буде укладено на виконання Спільної декларації про підтримку України, яку Євросоюз разом із країнами G7 схвалив у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, Україна уклала вже 18 безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією і США. З двома останніми країнами угоди були підписані в один день – 13 червня на саміті G7.

Столтенберг сказав, що дасть безпеку Україні після війни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button