Україна

Україна і Нідерланди почали важливі переговори


Україна і Нідерланди почали важливі переговори

Нідерланди стали першою з країн, що не входять до G7, із якою Україна почала двосторонні переговори відносно гарантій безпеки.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак почав консультації з Нідерландами щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки для України. Про це повідомила пресслужба ОП у суботу, 28 жовтня.

Вказано, що переговори ведуться на Мальті під час зустрічі радників з національної безпеки і зовнішньої політики. До переговорної групи, яку очолив Єрмак, також увійшли заступник глави ОП Ігор Жовква, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький та радники глави ОП Олександр Бевз і Дар’я Зарівна.

Під час консультації сторони обговорили співпрацю у військовій сфері, питання економічного відновлення України, а також спільні зусилля щодо притягнення РФ до відповідальності, а також санкційного тиску та використання конфіскованих активів російського агресора.

“Сторони узгодили план подальших дій на найближчу перспективу з підготовки до укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Єрмак обговорив із радником прем’єр-міністра Нідерландів з питань зовнішньої політики та оборони Джеффрі ван Левену порушили питання створення виробництва продукції оборонного призначення в Україні.

“Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшій підтримці з боку Нідерландів на шляху інтеграції України до ЄС і НАТО. Сторони також наголосили на важливості продовження санкційного тиску на Росію та спільної протидії російській дезінформації та пропаганді”, – додали в ОП.

Вказано, що Нідерланди стали шостою державою після США, Великої Британії, Канади, Японії, Франції та першою з країн, що не входять до G7, із якою Україна почала двосторонні переговори.

Нагадаємо, у липні на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації G7 може приєднатися будь-яка країна, яка на двосторонньому рівні офіційно погодиться надати ті чи інші гарантії Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button