Україна

Україна і Ізраїль не домовилися про визнання паспортів вакцинації

Україна і Ізраїль ведуть переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації для туристичних подорожей. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, передає 1NEWS.

За його словами, поки Ізраїль не планує схвалювати індійську вакцину від коронавіруса Covishield, яку використовують в Україні.

“Хасиди, які є основними туристами в Україні, звертаються до українського посольства, запитують щодо дій українського уряду в майбутньому, тому що збираються відвідати Умань та інші місця паломництва, чи потрібен так званий паспорт вакцинації”, – розповів Корнійчук.

Посол України зазначив, що рішення буде прийнято найближчим часом.

“В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, сьогодні вони колють фактично тільки дві вакцини – Pfizer i Moderna. Сьогодні як раз були переговори щодо взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається схвалювати”, – зазначив він.

Вакцинація від коронавируса в Ізраїлі

З 20 грудня 2020 року Ізраїль проводить масову вакцинацію населення від коронавіруса.

Станом на 2 березня від Covid-19 повністю вакциновано більше 52% дорослого населення Ізраїлю.

У Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю заявили, що після отримання двох доз вакцини від Pfizer ризик захворіти коронавірусів падає на 95%.

На тлі цього уряд Ізраїлю прийняв рішення послабити карантинні обмеження, які були введені через пандемію.

 

 

 

 

Back to top button