Україна

Україна і Данія проведуть оборонний форум


Україна і Данія проведуть оборонний форум

Буде зроблено особливий фокус на розвитку спільних проєктів з виробництва дронів, враховуючи можливості Данії в цій сфері, зазначив Дмитро Кулеба.

Україна і Данія спільно проведуть форум оборонних індустрій, який буде сфокусований на виробництві дронів. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомило МЗС у п’ятницю, 26 січня.

Відповідну заяву він зробив на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Данії Ларсом Льокке Расмуссеном у Миколаєві.

“Данія має серйозний потенціал у виробництві дронів. Ми домовилися, що міністерства закордонних справ спільно з міністерствами оборони, а також міністерством стратегічних галузей промисловості, організують україно-данський форум оборонних індустрій. Ми зробимо особливий фокус на розвитку спільних проєктів з виробництва дронів, враховуючи особливі можливості Данії в цій сфері”, – розповів Кулеба.

Нагадаємо, восени в Україні вперше пройшов Форум оборонних індустрій. За його підсумками президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. До нього приєдналися понад 70 компаній з різних країн світу, які готові сприяти розвитку українського ОПК.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button