Україна

Україна готує “правильний” контрнаступ – ЗМІ


Україна готує правильний контрнаступ - ЗМІ

Україна досі має доступ до понад 95% усіх систем озброєння, поставлених Заходом. Вони не були використані в контрнаступі, стверджують журналісти.

Україна планує новий контрнаступ у 2024 році. І він, очевидно, буде таким, яким його планував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на це літо. Про це напередодні повідомила німецька газета Welt.

Видання пише, що навіть попри те, що поточний контрнаступ “зайшов у глухий кут”, і Захід вагається з його підтримкою, є ознаки того, що Україна готує новий план.

“Багато хто забуває, що більшість танків і бронетранспортерів все ще є, і що багато обіцяного озброєння все ще постачається”, – заявив німецький експерт з питань безпеки і політичний консультант Ніко Ланге.

Це стосується, наприклад, 200 німецьких танків Leopard 1, з яких лише близько 30 прибули в Україну.

Також стверджується, що Україна досі має доступ до понад 95% усіх систем озброєння, поставлених Заходом, оскільки вони ще не були використані в контрнаступі. Це результат оцінок голландського вебсайту Oryx, який аналізує дані про постачання та знищення військової техніки.

Видання нагадує, що українські підрозділи утримують плацдарм поблизу Херсона на тимчасово окупованому Росією березі Дніпра. Звідси лише 60 кілометрів до Криму. Це слабке місце для російської армії відтоді, як Україна змусила Чорноморський флот відступити. А багато російських систем ППО були знищені, як і інші військові об’єкти РФ.

Стверджується, що головнокомандувач Залужний ніколи не був прихильником наступу без підтримки з повітря, і погодився на нього лише “з політичних мотивів”, але згодом “великий контрнаступ”, який мав привести до Мелітополя і Бердянська, був зрештою скасований.

Також журналісти пишуть, що Залужний, вирішивши атакувати невеликими піхотними підрозділами, зберіг життя своїх солдатів і більшість західних систем зброї, а також виграв важливий час.

“Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року. Однією з відправних точок може стати плацдарм у Херсоні. Маючи необхідні винищувачі, бойові вертольоти й безпілотники, Україна могла б забезпечити достатню підтримку для просування своїх військ, тим більше, що в цьому регіоні майже немає російських укріплень. Це був би саме той контрнаступ, який, ймовірно, мав на увазі Залужний з самого початку”, – йдеться у статті.

Раніше президент Володимир Зеленський визнав, що ЗСУ не досягли бажаних результатів під час літнього контрнаступу. Причиною цьому, за його словами, стала “повільність” західних союзників.

Також ЗМІ повідомили, що військові керівництва США та України розробляють нову стратегію ведення війни на 2024 рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button