Україна

Україна готова забезпечити Саакашвілі безпеку та лікування – Подоляк


Україна готова забезпечити Саакашвілі безпеку та лікування - Подоляк

Стан здоров’я Михайла Саакашвілі погіршився. У його крові виявили важкі метали.

 
Радник керівника Офісу президент Михайло Подоляк заявив, що Україна готова прийняти ув’язненого під варту колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та подбати про його безпеку і лікування.
 
“Неможливо дивитися у прямому ефірі, як помирає людина, яку знаєш. Неможливо дивитися, як історію Грузії та її президента вбивають на очах у цивілізованого світу. Україна готова прийняти Міхеїла Саакашвілі, забезпечити йому безпеку та належне лікування. Грузія, зроби правильний вибір”, – зазначив він.
 
Як повідомлялося раніше, у крові колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі виявили важкі метали, погіршення стану його здоров’я може бути пов’язане з отруєнням.
 
Нагадаємо, 14 грудня Саакашвілі оголосив про нове голодування. За словами політика, йому відмовили у праві бути присутнім на власному судовому процесі по відеозв’язку.
 
Як відомо, екс-президент таємно прибув до Грузії 29 вересня минулого року і 1 жовтня був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в’язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. У листопаді його перевели до тюремної лікарні у Тбілісі, а потім – до військового шпиталю у місті Горі, де він припинив голодування. 12 травня Саакашвілі був поміщений до клініки Вівамед у Тбілісі, де перебуває зараз.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button