Україна

Україна доставила 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі


Україна доставила 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі

Почалося завантаження судна Mv Valsimitis 25 тисяч тонн зерна для Кенії, а також прийнято рішення про відправку вантажів до Ємену, Судану і Нігерії.

 

У рамках програми Grain From Ukraine Україна доставила до Ефіопії та Сомалі 110 тисяч тонн зерна. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.
 
“Завдяки спільним зусиллям України, країн-партнерів та WFP вдалося реалізувати постачання 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі”, – написав президент.
 
Зеленський повідомив, що 15 лютого в Чорноморську Одеської області почалося завантаження судна Mv Valsimitis 25 тисяч тонн зерна для Кенії, а також прийнято рішення про відправку вантажів до Ємену, Судану і Нігерії.
 
Президент зазначив, що кожне судно із зерном у рамках Grain from Ukraine забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч осіб.
 
Як повідомив Зеленський, для посилення зернової ініціативи до Групи щодо запобігання голоду приєдналися перші амбасадори, які допоможуть масштабувати реалізацію проекту.
 
“Україна була і залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки. І продовжуватиме вносити свій ключовий внесок”, – наголосив президент України.
 
Нагадаємо, Росія блокує інспекцію судів у Босфорі. Через це у січні експорт української агропродукції впав на 25% порівняно з груднем.
 
Також стало відомо, що в Москві вважають “недоцільним” продовження зернової угоди, якщо з Росії не буде знято санкцій, що впливають на її сільськогосподарський експорт.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button