Україна

Україна дістала від Росії інформацію про полонених – Лубінець


Україна дістала від Росії інформацію про полонених - Лубінець

Омбудсмен підкреслив необхідність тиску на РФ МКЧХ для забезпечення виконання міжнародних зобов’язань.

Україна дістала від російської сторони деяку інформацію про полонених. Про це заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця в ефірі телемарафону.

“Ми під час останнього обміну обмінялись листівками. Ми разом з російською контрвізаві провели одночасно опитування військовополонених, тих, яких повертала Україна. В присутності моїх співробітників російські представники почули слова вдячності”, – розповів омбудсмен.

За його словами, водночас в присутності українських представників російська сторона почула про тортури, ненадання медичної допомоги та навіть втрату кінцівок через те, що не було вчасної медичної допомоги на території РФ.

“Ми очікуємо, що буде реакція, принаймні у нас заплановане обговорення всієї цієї почутою інформації”, – наголосив Лубінець.

Він має надію, що ці кроки зрештою призведуть до того, що російська сторона допустить представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до українських полонених.

Він підкреслив необхідність тиску на Росію та МКЧХ для забезпечення виконання міжнародних зобов’язань щодо поводження з військовополоненими.

“Я не знаю, як ми ще повинні тиснути на росіян і МКЧХ, щоб нарешті росіян почали виконувати свої міжнародні зобов’язання, а ми перестали повертати наших військовополонених в такому жахливому фізичному стані. Ми маємо підтвердження, що наші полонені в Росії помирали від тортур”, – підсумував омбудсмен.

Раніше Лубінець повідомив, що росіяни вивезли ще 1000 дітей з Херсонської області нібито на “оздоровлення”.

Лубінець розкритикував Червоний хрест за “позицію страуса”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + three =

Back to top button