Україна

Україна через 1,5-2 місяці розпочне масштабний контрнаступ – CIT

Україна через 1,5-2 місяці розпочне масштабний контрнаступ – CIT

Ресурси для контрнаступу Україна має

Приблизно за півтора-два місяці українська сторона почне масштабний контрнаступ, вважає глава Conflict Intelligence Team Руслан Левієв.

 

Українська армія через півтора-два місяці розпочне масштабний контрнаступ і тоді станеться перелом ситуації на користь України, вважає глава Conflict Intelligence Team Руслан Левієв, про це він повідомив в інтерв’ю Meduza.

“Будуть продовжуватись бої на Донбасі. Якщо мобілізації не буде, все зводитиметься до позиційних боїв. Будуть спроби провести штурмові операції, щоб поступово оточити те чи інше місто. Швидше за все, зараз будуть проводити показові судові процеси над полоненими азовцями та українськими морпіхами, які були на Азовсталі”, – сказав Левієв.

“А приблизно через півтора-два місяці українська сторона розпочне масштабний контрнаступ. Запит на це у суспільстві дуже сильний”, – додав він.

Українські генерали та сам Зеленський у цьому плані до суспільства прислухаються. Ресурси для цього є, вважає він.

“Воєнний стан в Україні запроваджено. Нова техніка у них вже з’являється. Через півтора-два місяці ми побачимо перелом ситуації не на користь Росії. Швидше за все, вони почнуть з Донбасу і намагатимуться відрізати шляхи постачання російської армії”, – додав Левієв.

За його словами, посилаючись на західні джерела, в Україні перебуває близько 80 тисяч російських військових.

Він зазначив, що в РФ стає більше відмовників: “У різних частинах, за різними оцінками, їх від 30 до 40%. Їхню реальну кількість приховують від начальства, тому вищі командири не знають дійсної кількості військ, що знаходяться на кордоні”.

Ці солдати РФ, за його словами, живуть в окремих блоках, і їх просто навантажують господарською роботою: рити окопи, тягати техніку та боєприпаси, обслуговувати господарські потреби.

Крім того, російська сторона має проблеми з непрацездатною технікою, радіоелектронною боротьбою.

Раніше голова Луганського регіону Сергій Гайдай повідомив, що Луганщину намагаються взяти у кільце. Окупанти хочуть зробити з області згарище, знищують Сєвєродонецьк, бої точаться на околицях міста.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button