Україна

Україна 24-26 лютого від’єднається від енергосистем РФ та Білорусі – яка причина – 1News


Фото з відкритих джерел

На 24-26 лютого запланований перший етап випробування енергосистеми в ізольованому режимі

В Україні на 24-26 лютого запланований перший етап випробування енергосистеми в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі у рамках підготовки до синхронізації з європейською ENTSO-E. Про це повідомила пресслужба “Укренерго”.

“На цей час ОЕС України буде об’єднано з “островом Бурштинської ТЕС”, дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно”, – розповіли в НЕК.


Зазначається, що випробування в ізольованому режимі і майбутня синхронізація енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи будуть здійснюватися в єдиному блоці регулювання з енергосистемою Молдови.

“Результати тестувань стануть підґрунтям для ухвалення рішення ENTSO-E про перехід на паралельну роботу з українською та молдовською енергосистемами”, – кажуть у відомстві.

Операції для тимчасового від’єднання “острова Бурштинської ТЕС” від енергосистеми ENTSO-E та приєднання його до ОЕС України почнуть вранці 23 лютого. А після їх завершення будуть виконуватися операції по тимчасовому від’єднанню ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі.

Робота блоку регулювання “Україна-Молдова” в ізольованому режимі запланована 24-26 лютого.

Також на час ізольованої роботи 24-26 лютого будуть об’єднані торгові зони ОЕС України та “острова Бурштинської ТЕС”. Відповідно, Бурштинська ТЕС та всі решта українських виробників електроенергії у зазначений період працюватимуть в єдиній торговій зоні.

Довідка:

Робота в ізольованому режимі – випробування, яке проводиться в межах підготовки до синхронізації об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E. Воно передбачено Угодою про умови майбутнього об’єднання української та європейської енергосистем та має проводитися в два етапи: у зимовий та літній періоди.

ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об’єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

1News за темою: Нацкомісія повторно запровадила мінімальне цінове обмеження на ринку електроенергії

Нагадаємо, раніше Білорусь почала надавати аварійну допомогу українській енергосистемі. Надання електричної потужності здійснювалося з 11:00 до 18:00 у рамках двостороннього договору.

Активація аварійного постачання електроенергії з Білорусі не була пов’язана з дефіцитом енергоресурсів, але необхідна для економії резервів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button