Україна

Угорщині вигідне членство України в ЄС – Кулеба


Угорщині вигідне членство України в ЄС - Кулеба

Будапешт намагається отримати для себе максимум із ситуації, що склалася зі вступом України в ЄС.

Вступ нашої держави в ЄС вигідний для Угорщини, але офіційний Будапешт воліє використовувати ситуацію для тиску на Євросоюз і просування своїх політичних вимог. Про це у понеділок, 23 жовтня, глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів в ефірі телемарафону.

За його словами, публічну позицію та заяви Угорщини зокрема стосовно членства України в Євросоюзі можна віднести до “категорії штучно створеної нервозності”.

“Угорщина переслідує цілком конкретну мету в цьому питанні. Вона пов’язана з відомими вимогами угорської сторони щодо угорської меншини – осіб, які належать до угорської меншини в Україні”, – зауважив Кулеба

Міністр вважає, що стратегічно інтересам Будапешта відповідає членство України в Європейському Союзі, але “тактично вони намагаються отримати максимум для себе з поточного стану переговорного процесу”.

Нагадаємо, 17 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт про політично значущих осіб. Цей закон буде зарахований як виконання вимог МВФ. Також це останній крок для початку перемовин про членство України у ЄС.

ЄС готовий до розширення: чи чекають на Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button