Україна

Угорщина з Нового року постачатиме газ в Україну

Щодоби буде надходити до 8 млн куб. м "блакитного" палива

Україна та Угорщина уклали угоду про транспортування газу з 1 січня 2022 року: щодоби буде надходити до 8 млн куб. м “блакитного” палива.

Про це повідомив голова Оператора ГТС України Сергій Макогон у Facebook, – інформує 1News.

“Оператор ГТС України та оператор ГТС Угорщини FGSZ уклали угоду про взаємодію щодо введення з 1 січня 2022 року гарантованих потужностей для транспортування природного газу в напрямку Угорщина-Україна, – написав він.

За його словами, в цій угоді найважливішим є створення для вітчизняних трейдерів можливості доступу до газу з LNG-терміналу на острові Крк (Хорватія) та диверсифікація джерел постачання газу в Україну. Ця угода дозволить транспортувати щодоби до 8 млн куб. м газу з Угорщини в Україну.

“Це, наприклад, як денний обсяг споживання газу Києвом, який є найбільшим споживачем газу. Разом з наявними добовими потужностями зі Словаччини (27 млн куб.м) загальний обсяг гарантованої потужності для імпорту газу в Україну збільшиться до 35 млн куб. м на добу, – пояснив Макогон.

Спочатку угоду уклали лише на три місяці, щоб узгодити та налаштувати технічні та операційні процеси. Але Макогон наголосив, що з квітня 2022 будуть збільшувати гарантовані потужності в цьому напрямку.

Він додав, що вперше з 2014 року Україна збільшує свої гарантовані потужності для імпорту газу з Європи.

Back to top button