Україна

Удерлись під час окупації в дім екс-мера Харкова: викрито банду грабіжників


Удерлись під час окупації в дім екс-мера Харкова: викрито банду грабіжників

Кримінальний авторитет на прізвисько Чиж залучив до цієї оборудки чотирьох окупантів і чотирьох місцевих жителів.

Прокурори викрили вісім зловмисників на чолі з кримінальним авторитетом Чижом, що грабували цивільних під час окупації Вовчанська. Зловмисники, зокрема, вдерлися до будинку колишнього міського голови Харкова. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура на своєму Telegram-каналі в п’ятницю, 2 лютого.

Підозрювані приїхали до будинку екс-мера Харкова в березні 2022 року в на той час окупованому селі Бугаївка Вовчанської громади.

“У маєтку… перебували два охоронці, тож зловмисники почали вимагати всі автівки та майно сім’ї, погрожуючи вогнепальною зброєю. Вони забрали два прогулянкових судна, мотоцикл, два причепи до нього та побутову техніку”, – мовиться в повідомленні.

У місцевому садовому товаристві вони забрали з приватних домоволодінь квадроцикл Outlander, автомобіль Land Rover Range Rover Autobiography, гроші у сумі 2500 доларів США, побутову техніку тощо. Під час чергового грабежу одного з будинків вони наказали двом охоронцям залізти в шафу та не виходити звідти дві години.

Слідство встановило, що під час окупації Вовчанська місцевий житель – відомий кримінальний авторитет на прізвисько Чиж – вирішив грабувати та обкрадати цивільне населення. Він залучив до цього чотирьох російських військовослужбовців та трьох жителів Вовчанська – 33-річного жителя, 47-річного раніше судимого чоловіка та 37-річну жінку. Злочини вони вчиняли в період з кінця лютого 2022 року до травня того ж року.

Чотирьом військовим російської армії та чотирьом громадянам України оголосили підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередню змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button