Україна

Удари по енергетиці: в Міненерго розповіли коли чекати


Удари по енергетиці: в Міненерго розповіли коли чекати

В Україні достатньо енергоресурсів, однак через атаки можуть виникнути проблеми с постачанням.

Взимку Україні вистачить енергоресурсів. До того ж, у влади є розуміння стосовно дій у разі нових масованих обстрілів енергетики. Наразі росіяни очікують морозів, щоб розпочати удари по енергетиці України. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Нам вистачить енергоресурсів, в цьому плані ми спокійно почуваємося. Питання у тому, наскільки майбутні атаки можуть вплинути на постачання”, – заявив він.

Однак Галущенко додав, що, враховуючи досвід минулої зими, у влади є різні шляхи вирішення проблеми.

Міністр також припустив, що росіяни завдаватимуть масовані ракетні удари по українській енергетичній інфрастуктурі, коли температури повітря тривалий час буде нижче нуля.

“Мені здається, вони чекають суттєвого падіння температури, щоб вона тривалий час трималася на мінусі, і тоді будуть завдавати удари. В такому випадку, безумовно, низька температура додає шкоди. Насправді тут нема якоїсь позначки, будь-яка мінусова температура вже підвищує ризики”, – зазначив міністр.

Галущенко додав, що росіяни не припиняли атаки по енергетичній інфраструктурі навіть влітку.

“Вони атаки не зупиняли насправді, вони атакували й влітку. Ми не деталізуємо інформацію, про які об’єкти йдеться і які наслідки”, – сказав він.

Водночас, за словами Галущенко, зараз немає саме масованих атак, які були 10 жовтня минулого року, коли росіяни використали близько 100 ракет. При цьому міністр зазначив, що є інформація, щодо підготовки до таких атак.

Раніше повідомлялося, що за останні тижні РФ 60 разів атакувала енергетичні об’єкти з різних видів зброї. 

Торік хакери під час потужного обстрілу зупинили частину підстанцій України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button