Україна

Удар РФ по судну: загиблий моряк був українцем


Удар РФ по судну: загиблий моряк був українцем

Окупанти вдарили майже по капітанському містку цивільного судна. У момент атаки там знаходився лоцман-українець.


Лоцман судна, який загинув внаслідок ракетного удару російських військ, мав українське громадянство. Моряк був працівником Адміністрації морських портів. Про це в ефірі Суспільне. Спротив повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
 
За її словами, росіяни вдарили майже по капітанському містку судна під прапором Ліберії. У момент атаки там знаходився лоцман-українець.
 
Також поранення отримали троє інших членів екіпажу. Їх життю нічого не загрожує.
 
“Також була інформація про травмування ще одного працівника порту. Поранення не критичні, найімовірніше, баротравма. Те, що стосується стану здоровʼя членів екіпажу, то ушпиталили тільки одного, решта – отримали допомогу на місці й залишились у складі екіпажу на борту судна”, – розповіла Гуменюк.
 
Вона додала, що судно досить сильно постраждало внаслідок ракетного удару росіян.
 
Нагадаємо, ввечері 8 листопада росіяни завдали ракетного удару по судну, яке заходило до порту Одеської області. Окупанти випустили протирадіолокаційну ракету Х-31П.
 
Судно під прапором Ліберії було цивільним і йшло до українського порту під завантаження. Внаслідок ворожої атаки загинув лоцман, троє членів екіпажу (громадяни Філіппін) отримали поранення.

Російський обстріл корабля Туреччини у Херсоні: до чого тут літаки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button