Україна

У ЗСУ спростували згортання операцій на фронті


У ЗСУ спростували згортання операцій на фронті

У Силах оборони Таврійського напрямку заявили, що у Reuters перекрутили слова Тарнавського.

Збройні сили України не згортають свої операції, а переформатують їх під умови дефіциту снарядів. Про це у понеділок, 18 гурдня, заявив прес-секретар Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі Київ 24.

Таким чином він прокоментував публікацію агентства Reuters, коментар якому раніше дав командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ (ОСУВ) Таврія Олександр Тарнавський. На думку Штупуна, в гонитві за гучним заголовком журналісти спотворили слова командувача.

“Боєприпаси перерозподіляються. Є зменшення (кількості) боєприпасів, це не секрет. Але говорити про повне згортання операцій… Ну, наприклад ОСУВ Таврія веде всього дві операції – оборонну і наступальну. Згорнути одну просто неможливо. Це зрозуміло всім військовим, але не зрозуміло всім цивільним”, – сказав Штупун.

Нагадаємо, Reuters навело слова Тарнавського, який сказав, що ЗСУ зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і були змушені згорнути низку операцій через брак допомоги західних союзників. Він уточнив, що ЗСУ перейшли до оборони на південно-східному фронті на деяких ділянках, але намагаються атакувати на інших.

Раніше ЗМІ повідомили, що військові керівництва США та України розробляють нову стратегію ведення війни на 2024 рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button