Україна

У ЗСУ спростували захоплення Роботиного


У ЗСУ спростували захоплення Роботиного

Заява депутата Запорізької облради про те, що росіяни нібито зайшли до села Роботине не відповідає дійсності.

Бійці Сил оборони України продовжують утримувати Роботине на Запоріжжі; ворог його не контролює. Про це у вівторок, 9 квітня, офіційно повідомили Сили оборони півдня України.

Таку заяву військові зробили у відповідь на інформацію від одного з депутатів Запорізької обласної ради, який повідомив, що росіяни нібито зайшли до села Роботине.

“Заява депутата Запорізької обласної ради про те, що в результаті штурмових дій росіяни зайшли до села Роботине і фактично закріпилися там, не відповідає дійсності”, – зазначили у Силах оборони.

Військові наголосили, що у зоні відповідальності 65 окремої механізованої бригади, яка обороняє Роботине, регулярно відбуваються зіткнення з російськими ДРГ, які заходять у село та намагаються там закріпитися. Але успіху вони не мають.

При цьому атаки противника відбивають на підступах до села за допомогою артилерії, а розрізнені групи окупантів знищують ударними дронами та мінометами.

“Сьогодні цей населений пункт утримують бійці сил оборони України. Тож ворог його не контролює”, – наголосили військові.

У Силах оборони півдня закликали громадян та представників медіа не спиратися на псевдо-експертні думки тих, хто не має прямого відношення до бойової роботи та не володіє оперативною обстановкою.

Також сьогодні сайт інтерактивної онлайн-карти бойових дій DeepState повідомив, що окупанти захопили Первомайське на Донеччині.

Важливіше Авдіївки. РФ все ближче до Часового Яру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button