Україна

У ЗСУ спростували дані західних ЗМІ про “сотні полонених” в Авдіївці


У ЗСУ спростували дані західних ЗМІ про сотні полонених в Авдіївці

При цьому певна кількість українських бійців, які брали участь в обороні Авдіївки, дійсно числяться зниклими безвісти.


Інформація видання The New York Times про те, що в Авдіївці потрапили в полон до тисячі українських військових, не відповідає дійсності. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону в середу, 21 лютого.
 
“Нас неприємно вразила, м’яко кажучи, ця публікація, тому що ми давали свій коментар із цього приводу… Автори The New York Times поширили російський пропагандистський наратив без жодних обґрунтувань. Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей і це не фактаж”, – розповів він.
 
Лиховій зазначив, що певна кількість українських військовослужбовців, які брали участь в обороні Авдіївки, дійсно числяться зниклими безвісти.
 
“Заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена. Ми говоримо: так, полонені є, але їхня кількість обчислюється в жодному випадку не сотнями. При цьому ми пам’ятаємо про кожного солдата й боротимемося за його звільнення”, – наголосив речник.
 
Раніше The New York Times написало з посиланням на власні джерела, що під час виведення ЗСУ з Авдіївки в полон потрапило від 850 до 1000 військовослужбовців. 

Нагадаємо, у ніч на 17 лютого стало відомо, що підрозділи ЗСУ покинули Авдіївку. Це сталося після кількох місяців безперервних штурмів російської армії.

Під час боїв за Авдіївку військовослужбовці 3-ї Окремої штурмової бригади були у повному оточенні, але змогли вийти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button