Україна

У ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті


У ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті

На Лимансько-Куп’янському напрямку за добу було знищено ворожі БМП-2, дві гаубиці Гіацинт-Б, дрон-камікадзе Ланцет, склад боєприпасів.

Речник Східного управління військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що лідером за атаками й артобстрілами наразі є Лимансько-Куп’янський напрямок. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, там було 10 бойових зіткнень, ворог бив артилерією 559 разів, також відбулося 10 авіанальотів.

Череватий повідомив, що на Лимансько-Куп’янському напрямку за добу було знищено ворожі БМП-2, дві гаубиці Гіацинт-Б, дрон-камікадзе Ланцет, склад боєприпасів і три авто, що перевозили боєприпаси.

Як розповів речник Східного управління військ ЗСУ, на бахмутському напрямку росіяни 389 разів обстріляв різними типами артилерії українські позиції, відбулося чотири бойові зіткнення, два авіанальоти. Під час боїв було знищено 69 окупантів, 143 дістали поранень, один потрапив у полон. Також ліквідовано дві САУ Акація, п’ять гармат різного типу, самохідний міномет Тюльпан, комплекс відеоспостереження Муром-М, оптико-електронний комплекс Іронія.

За словами Череватого, на бахмутському напрямку зменшилася інтенсивність боїв через те, що армія РФ проводила певні ротаційні заходи.

“Плюс підрозділи, які зайшли, – повітрянодесантних військ противника, мотострілецькі підрозділи – вони бачили, заходячи в Бахмут і околиці, своїх попередників, розбиті підрозділи ПВК Вагнер. Вони діють акуратно”, – зазначив він.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському, Бердянському та Лиманському напрямках.

Зеленський прогнозує прискорення контрнаступу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button