Україна

У ЗСУ розповіли про втрати ворога на півдні


У ЗСУ розповіли про втрати ворога на півдні

Підрозділи ЗСУ у районі Олександрівки Херсонської області збили ударний безпілотний літальний апарат типу Ланцет.

 
На південних рубежах захисту українські військові знищили 36 окупантів, два ворожі склади боєприпасів, танків, гаубиці і зенітно-ракетного комплексу. Про це у суботу, 16 липня, повідомляє оперативне командування Південь.
 
“Обстановка в нашій оперативній зоні стабільно напружена. Противник продовжує оборонятися та використовувати ракетні, артилерійські й авіаційні удари як спосіб демонстрації своєї переваги. Але скоюючи злочини проти мирного населення, бойового успіху не має”, – наголошується в повідомленні.
 
Зазначається, що протягом попередньої ночі окупантами було завдано трьох ракетних ударів.
 
“По Миколаєву – в об’єкт промислової інфраструктури. Постраждав один цивільний. Також реактивними системами залпового вогню Смерч ворог ударив вночі по Баштанці з напрямку Снігурівки. Більшість снарядів вдлучила в комбікормовий завод, частина – у поле за населеним пунктом. Без втрат”, – зазначили в командуванні.
 
Удар по Одесі ракетою Х-101 призвів до пожежі на площі понад 1 тис. кв. м на деревообробному підприємстві. Там одна людина отримала поранення.
 
Удень ОК зафіксовано проліт над зоною відповідальності ОК Південь п’яти крилатих ракет Х-555, випущених трьома Ту-95 з акваторії Каспійського моря по центральних областях України. Три ракети знищено, одна влучила в поле, ще одна – у сільськогосподарську ферму на Черкащині.
 
Також, продовжуючи тактику повітряних атак силами ударного вертольота Ка-52, окупанти намагалися атакувати підрозділи українських військових на півночі Херсонської області, але заданої мети не досягли.
 
“За результатами виконання ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ вогневих завдань, підтверджено втрати противника в кількості 36 загарбників, двох танків Т-72, ​​самохідної гаубиці Мста-С, зенітно-ракетного комплексу Тор, броньованої та автомобільної техніки, а також двох польових складів боєприпасів, двох відділень ПЗРК зі штатним озброєнням і боєкомплектом на Херсонщині.
 
У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання противника в умовах помірного шторму зменшило свій склад із двох до одного ВДК, але кількість ракетних кораблів і крилатих ракет типу Калібр залишилася в кількості двох і 16 відповідно”, – повідомили в ОК.
 
“Загроза ракетних ударів залишається актуальною і з моря, і з неба, і з тимчасово окупованих територій”, – додали в командуванні.
 
Нагадаємо, на сьогоднішній день у Херсонській області зосереджено від 12 до 15 тис. російських солдатів.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button