Україна

У ЗСУ розкрили деталі звільнення Старомайорського


У ЗСУ розкрили деталі звільнення Старомайорського

Валерій Шершнь зазначив, що в тому районі російські окупанти залишили багато пасток. Штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями.

Українським захисникам доводилося просуватися по мінним полям для звільнення села Старомайорське у Донецькій області. Про це розповів спікер Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершнь в ефірі телемарафону.

Українські воїни звільнили Старомайорське в умовах тотально мінування. 

“Коли наші штурмовики перейшли за середину села Старомайорське, на південну околицю, то зіштовхнулися з тотальним мінуванням. Росіяни замінували все що тільки можливо, навіть наші спеціалісти зі ССО були озадачені, наші інженери мали багато роботи, а сапери вдавалися до різних хитрощів при розмінуванні”, – сказав Шершень.

Він зазначив, що окупанти залишили багато пасток. Штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями, щоб знімати ворожі розтяжки, а потім робили підрив.

“Якщо (міну, – ред.) “пелюстку” знаходили, то довгою палкою треба було по ній бити, щоб пелюстка підірвалася. Як правило протипіхотні міни не чіпають, їх тільки помічають, бо під ними можуть бути допоміжні гранати”, – розповів він.

Шершень зазначив, що українські інженери не змогли евакуювати трофейну техніку зі Старомайорського через мінні поля.

“Є такі так звані “мінні шлагбауми” – перекриття шляхи у вигляді мінування, об’їхати їх неможливо, бо глибокі, широкі вирви від авіабомб. До того ж ґрунтові дороги розм’якли після дощів… Загалом ситуація контрольована, село дещо обстрілюються з артилерії та мінометів”, – заявив він.

Нагадаємо, українські військові повідомили 27 липня, що звільнили від російських загарбників село Старомайорське на Донеччині.

У ЗСУ показали кадри звільнення Старомайорського

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button