Україна

У ЗСУ прокоментували “затримку F-16” від Данії


У ЗСУ прокоментували затримку F-16 від Данії

Міністерство оборони Данії не робило жодних заяв щодо можливої затримки, тому не потрібно “робити зраду”, заявили у Повітряних силах.

Спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував інформацію, яка з’явилася у данських ЗМІ про начебто затримку передачі винищувачів F-16 Україні. В ефірі телемарафону він наголосив, що можна довіряти лише офіційним джерелам інформації.

“Дивимось на сайт Міністерства оборони Данії. Там жодних заяв. Видання посилається на якісь свої джерела… Зрозуміло, воно не просто”, – сказав Ігнат.

Він зазначив, що Україна прискореними темпами готується до передачі західних винищувачів F-16.

“Тому, які там джерела і що там відбувається, я не можу вам підтвердити, бо це не надто розкривається. Дивімося офіційні джерела. Щось заявляють партнери? Не заявляють. Не потрібно робити з цього якусь катастрофу чи зраду”, – заявив спікер.

Ігнат додав, що українські пілоти продовжують навчатися. “…Хотілося до кінця року (отримати борти, – Ред.), але мова вже йшла про терміни “на весні”… В Україні готується інфраструктура, підготовка пілотів триває…”, – додав він.

Нагадаємо, данське видання Berlingske з посиланням на Міністерство оборони Данії повідомило, що постачання винищувачів F-16 для України затримується приблизно на півроку. Стверджується, що не було виконано низку умов, щоб Україна могла використовувати ці бойові літаки.

Раніше повідомлялося, що Данія поставить Україні 19 винищувачів F-16 і перші шість із них – в кінці 2023 року. Загалом країна зараз має 44 літаки F-16, але з міркувань безпеки не повідомляється, скільки з них перебувають в експлуатації.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button