Україна

У ЗСУ пояснили, чому командування окупантів залишає Херсон


У ЗСУ пояснили, чому командування окупантів залишає Херсон

Гуменюк зазначила, що в умовах сучасного ведення бою та управління, окупанти, можливо, намагатимуться наступати на Херсонському напрямку.

Військове командування окупантів тікає із окупованого Херсона. Про це повідомила керівник прес-центру сил охорони та оборони ОК Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Швидше за все, це означає, що комусь треба зберегти своє життя і комусь дуже страшно за свої перспективи. І усвідомлення того, що наш вогневий контроль над транспортними та логістичними артеріями є потужним і невідворотним”, – зазначила вона.

За словами Гуменюк, окупанти, намагаючись використати мости для перевезення легкою автотехнікою своїх “безцінних” життів, ризикують.

“Бо розуміють, що пошкодження, яких ми завдаємо, досить промовисті. Тобто, не витримають ці логістичні маршрути перевезення важкої техніки та підтягування резервів, допомоги військової такої вже не буде”, – заявила вона.

Відповідаючи на запитання, чи можливий взагалі наступ військ РФ за таких обставин на цьому напрямку, Гуменюк зазначила, що в умовах сучасного ведення бою та управління окупанти можливо намагатимуться наступати.

“Але те, що їх не настільки цікавить результативність цієї операції, а збереження своїх життів, то це очевидно”, – наголосила керівник прес-центру сил охорони та оборони ОК Південь.

Раніше повідомлялося, що окупанти тікають із Херсона до Мелітополя. Звідти вони хочуть командувати своїми військами у Херсоні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button