Україна

У ЗСУ почали збільшувати програму базової підготовки бійців


У ЗСУ почали збільшувати програму базової підготовки бійців

Наразі мова йде про пілотний проєкт, до якого залучені близько 500 військовослужбовців, зазначив Євген Межевікін.

На базі чотирьох навчальних центрів Збройних сил України тривалість базової загальновійськової підготовки (БЗВП) збільшили з 30 днів до 1,5 місяця. Про це сказав заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ полковник Євген Межевікін на брифінгу у суботу, 19 жовтня.

“Один із важливих кроків, які зроблені для нарощення підготовки та покращення якості навчання військовослужбовців у навчальних центрах є збільшення термінів базової загальновійськової підготовки. З цією метою розроблена та затверджена програма БЗВП з терміном навчання 1,5 місяці”, – заявив він.

Межевікін підкреслив, що збільшення терміну БЗВП до 1,5 місяця – це пілотний проєкт, який вже впроваджується на базі чотирьох ключових навчальних центрів ЗСУ. Наразі до цього експерименту залучені близько 500 військовослужбовців.

Водночас, за його словами, оновлена програма БЗВП. Передбачається вивчення основ застосування безпілотників та окопних засобів радіоелектронної боротьби і розвідки (РЕБ/РЕР), посилення тактико-вогневої підготовки, розвідувально-диверсійної діяльності та навичок виживання на фронті, особливо виживання в холодну пору року.

Межевікін зазначив, що результати пілотного проєкту проаналізують у грудні. Після цього вирішать, чи поширювати таку практику на інші навчальні центри.

Нагадаємо, у вересні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що у жовтні-листопаді буде розпочато проєкт щодо збільшення терміну базової загальновійськової підготовки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + seven =

Back to top button